گالری تصاویر
پیوندهای مهم
  • پورتال امام خمینی
  • دفتر مقام معظم رهبری
  • ریاست جمهوری
  • معاونت امور مجلس
  • نقشه جامع علمی کشور
  • Ministry of Science, Research and Technology
  • صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور
پرسش و پاسخ روادید

 

پرسش ها و پاسخهای متداول روادید

 

1-  براي درخواست ويزا مي توانم مداركم را با پست ارسال كنم ؟

 

·       افراديكه داراي مجوز هستند و يا اينكه در گذشته از اين نمايندگي ويزا دريافت نموده اند مي توانند مدارك خود را همراه با يك عدد پاكت پستي سفارشي به اين نمايندگي ارسال نمايند.( بديهي است اين نمايندگي هيچگونه مسئوليتي در قبال مفقودي مرسولات شما نخواهد داشت).

 

2-آيا امكان گرفتن ويزا از مبادي ورودي مرزهاي هوايي ( ويزاي فرودگاهي ) و زميني جمهوري اسلامي ايران وجود دارد.

 

·اتباع اتحاديه اروپا ميتوانند تا سقف يكماه در فرودگاه هاي بين المللي جمهوري اسلامي ايران ويزا توريستي دريافت نمايند. ( هزينه ويزا بصورت نقدي دريافت خواهد شد)

·باتوجه به اينكه در مرزهاي زميني جمهوري اسلامي ايران ويزا صادر نمي شود؛  لذا متقاضيان اخذ ويزا بايد از طريق يكي نمايندگيهاي سياسي ايران در خارج از كشور اقدام نمايند.

·براي دارندگان گذرنامه هاي آمريكا ،‌كانادا ،انگليس ، افغانستان ، عراق ، پاكستان ، بنگلادش ، هند ، سومالي ، كلمبيا ويزاي فرودگاهي صادر نمي شود.

 

 

3- در مجوز  اينجانب درج شده كه بايد پس از سه روز كاري به سركنسولگري مراجعه كنم . آيا پس از اين تاريخ  مجوز باطل مي شود.

 

·      خير، مجوز شما داراي يكماه كاري اعتبار است بنابراين پس از دريافت شماره مجوز مي توانيد در مدت مذكور  به سركنسولگري مراجعه و درخواست ويزا نماييد.

 

4- آيا امكان اخذ  ويزا براي اتباع خارجي كه خارج از حوزه نمايندگي شما ساكن هستند يا مقيم ديگر كشور ها هستند  از كنسولگري شما وجود دارد؟

 

·      پس از اخذ مجوز رواديد از طرق اعلام شده و ارائه مدارك لازم امكان پذير است.

 

5- داراي سند خروج از تابعيت ايران هستم و  قصد دارم  به جمهوري اسلامي ايران سفر نمايم لطفا مدارك لازم  را براي اخذ ويزا اعلام فرماييد ؟

 

·      اشخاصي كه داراي سند خروج از تابعيت جمهوري اسلامي ايران  مي باشند و  قصد دارند جهت ديدار با بستگان خود  به ايران  سفر نمايند.  ميزبان آنها مي بايست با مراجعه به اداره گذرنامه و رواديد وزارت امور خارجه مجوز رواديد دريافت نموده و شماره آنرا براي ايشان ارسال نمايند . درصورت نداشتن ميزبان مي بايست از طريق يكي از آژانسهاي مسافرتي رسمي در آلمان اقدام نمايند.

 

6- لطفا" شرايط و مدارك لازم براي اخذ ويزا براي  شوهران خارجي بانوان ايراني و فرزندان ايشان را اعلام فرماييد؟

·      چنانچه بانوان ايراني واقعه ازدواج  با همسران خارجي خود را نزد يكي از نمايندگيهاي سياسي و كنسولي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور به ثبت رسانده و پروانه زناشويي دريافت كرده اند.  مي توانند با در دست داشتن شناسنامه وكپي پروانه زناشويي جهت درخواست ويزاي خانواده( نيم بها) براي همسر خود اقدام نمايند.

 

·      مادر فرزندان حاصل از ازدواج با همسران خارجي كه داراي پروانه زناشويي هستند مي بايست در ابتدا نسبت به ارائه اصل شناسنامه ،‌پروانه زناشويي و ارائه درخواست نسبت به درج نام فرزند در شناسنامه خود اقدام نموده، سپس مي توانند براي فرزندان خود ويزاي خانواده ( نيم بها) دريافت نمايند.

 

·      بانوان ايراني كه داراي پروانه زناشويي نيستند جهت اخذ ويزا براي همسران خارجي و فرزندان حاصل از ازدواج با آنها مي بايست از طرق اعلام شده مجوز ويزا دريافت نمايند.

 

 

7- قصد دارم با اتومبيل به ايران سفر نمايم آيا ميتوانم از مرز ورودي به ايران  ويزا اخذ نمايم ، براي بردن اتومبيل چه مراحلي را بايد انجام بدهم ؟

 

·      چنانچه قصد داريد با وسيله نقليه زميني به ايران سفر نمايد مي بايست ويزاي خود را  از كشور مبدا يا  نمايندگي جمهوري اسلامي ايران نزد كشور هم مرز با ايران دريافت نماييد . براي مسافرت با اتومبيل مي توانيد بصورت موقت (حداكثر سه ماه) در كشور مبدا حركت به كلوب اتومبيلراني جهانگردي ((ADACمراجعه و مجوز اخذ نماييد. ضمنا" در مبادي مرزهاي زميني ويزا صادر نمي شود.   

 

8-  آيا امكان رانندگي با گواهينامه آلماني در كشور شما وجود دارد ؟

·       به استناد قوانين راهنمايي و رانندگي جمهوري اسلامي ايران كليه دارندگان گواهينامه معتبر آلماني  ميتوانند از زمان ورود شش ماه در داخل خاك جمهوري اسلامي ايران رانندگي نمايند.

 

9-  به تازگي با خانم آلماني ازدواج كردم چگونه مي توانم براي همسرم ويزا بگيرم . 

 

·      از آنجائيكه به استناد بند 6 ماده 976  قانون مدني ايران  پس از ثبت واقعه ازدواج، بانوان خارجي تبعه ايران محسوب گرديده و براي ايشان  شناسنامه و گذرنامه ايراني صادر مي گردد. بنابراين براي مشمولان اين ماده قانوني ويزا صادر نميشود .

·      چنانچه به هر علتي موفق به ثبت ازدواج نزد كنسولگري نشده ايد . مي بايست از طرق اعلام شده مجوز ويزا دريافت نماييد.

 

10-  براي ارائه مدارك و درخواست ويزا چه زماني قبل از سفر مي بايست به سركنسولگري مراجعه نمايم ؟

 

·     جهت تسريع در امور پيشنهاد ميگردد يك ماه  قبل از انجام سفر مدارك خود را حضورا"‌يا توسط پست به نمايندگي تحويل نماييد.

 

11- داراي پدر ايراني و مادر آلماني بوده و بنا به دلايلي نتوانستم  شناسنامه ايراني بگيرم .آيا مي توانم براي سفر به  ايران  درخواست ويزا نمايم ؟

 

·       به استناد بند 2ماده 976  قانون مدني فرزندان پدران ايراني حاصل از ازدواج با زنان خارجي مي بايست نسبت به گرفتن و گذرنامه ايراني اقدام نمايند. بنابراين امكان صدور ويزا براي ايشان امكان پذير نيست.

 

12- قصد دارم دو هفته به ايران سفر كنم اما گذرنامه ام كمتر از شش ماه اعتبار و كارت اقامتم نيز كمتر از سه ماه اعتبار دارد آيا ميتوانم با اين مقدار اعتبار درخواست ويزا نمايم ؟

 

·      صرف نظر از مدت اقامت در ايران گذرنامه متقاضيان دريافت ويزاي ورود به جمهوري اسلامي ايران بايد هنگام سفر داراي شش ماه اعتبار باشد.

·      كارت اقامت اتباع افغاني ، عراقي و ... نيز مي بايست هنگام سفر داراي سه ماه اعتبار باشد.

 

13- به اتفاق خانواده و دوستم قصد  داريم به ايران سفر نماييم آيا براي تحويل مدارك و درخواست ويزا بايد ايشان  و خانواده ام را همراه خودم به كنسولگري بياورم؟

 

·      سرپرستان خانواده ميتوانند به تنهايي براي تحويل و دريافت گذرنامه و مدارك مربوطه  به كنسولگري مراجعه نمايند. اما ويزاي صادره براي بستگان و دوستان فقط به صاحب گذرنامه تحويل خواهد شد.

 

 

اداره کل ارزیابی و نظارت

سامانه تایید اسناد کنسولی
برای تایید کلیه اسناد کنسولی و دانشجویی اعم از وکالتنامه ، گواهی امضا، تایید مدارک دانشجویی و پزشکی امکان پذیر است
سامانه روادید الکترونیکی
امکان دریافت روادید الکترونیک به صورت برخط در این سامانه تعبیه شده است
سامانه امور کنسولی و ایرانیان
در این سامانه فرم ها و راهنماهای کنسولی درج گردیده است
کليه حقوق اين سايت متعلق است به وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران