گالری تصاویر
پیوندهای مهم
  • پورتال امام خمینی
  • دفتر مقام معظم رهبری
  • ریاست جمهوری
  • معاونت امور مجلس
  • نقشه جامع علمی کشور
  • Ministry of Science, Research and Technology
  • صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور
بازگشت به تابعیت ایران

 

راهنمای درخواست بازگشت به تابعیت اصلی ایرانی

 

-        ماده 990 قانون مدنی

از اتباع ايران كساني كه خود يا پدرشان موافق مقررات تبديل تابعيت كرده باشند و بخواهند به تابعيت اصلي خود رجوع نمايند به مجرد درخواست، به تابعيت ايران قبول خواهند شد. مگـــر آنكه دولت تابعيت آنها را صلاح نداند.

به استناد ماده فوق اگر فردی که قبلا طبق قانون از تابعیت ایران خارج شده و اکنون درخواست بازگشت به تابعیت ایران را داشته باشد، باید نسبت به تهیه و ارایه مدارک زیر اقدام نماید. مدارک تكميل شده به مرکز ارسال شده و بعد از وصول پاسخ مثبت مدارک لازم جهت احیاء شناسنامه از متقاضی اخذ و به سازمان ثبت احوال ایران ارسال خواهد شد .

مدارک لازم:

تکمیل و ارائه یک نسخه "درخواستنامه ملصق به عکس برگشت به تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران" و امضای آن در حضور مسئول مربوطه در سرکنسولگری

ارائه اصل سند خروج از تابعیت ایران و یک نسخـــه تصویــــر آن

دو نسخه تصویر شناسنامه ایرانی که قبل از ترک تابعیت در اختیار متقاضی بوده است و یا اعلام کتبی مشخصات کامل آن

-  دو نسخه تصویر آخرین مدرک تابعیت خارجی

4 قطعه عکس 4×6 تمام رخ جدید و یکنواخت بدون کلاه ، شال و عینک ، عکس بانوان با حجاب اسلامی باشد

دوفقره کارت انگشت نگاری تکمیل و مهر شده

  • متقاضی با مراجعه به مسئولین پلیس در هامبورگ به نشانی زیر،دونسخه کارت ویژه انگشت نگاری اخذ و روی آنها اثر انگشت و عکس متقاضی توسط مسئولین پلیس تایید می گردد. کارتهای انگشت نگاری فوق همراه مدارک به ایران ارسال خواهد شد

Plizeiprasidium هامبورگ برونو-ژرژ Platz1 22297 هامبورگ

تلفن 040/428673700

 40/428673721 U-الستردراف

-        در این مرحله، پرداخت هزینه تصدیق درخواست بازگشت به تابعیت اصلی ایران 13 یورو

حساب بانکی:  بانک: هامبورگ Sparkasse BLZ: 200 505 50                                   حساب شماره: 1481 130 803 
  بیک / سویفت: HASPDEHHXXX IBAN: DE41 200505501481130803

توجه :

* پس از تهیه و تکمیل مدارگ جهت تعیین وقت قبلی مراجعه به شماره تلفن 04051440630 تماس حاصل بفرمایید

* آن دسته از فرزندانی که بعد از ترک تابعیت پدر بدنیا آمده باشند از این قانون مستثنا بوده و نمی توانند با استفاده از قوانین بازگشت به تابعیت ایران ، به تابعیت سابق پدر خود درآیند. این قبیل افراد کماکان خارجی شناخته خواهند شد.

* فرزندان اتباع سابق ایران که طبق قوانین کشور ترک تابعیت کرده باشند، پس از رسیدن به سن 18 سال تمام می توانند با توسل به ماده 990 قانون مدنی و ارائه تصویر سند ترک تابعیت پدر ، درصورت پذیرش دولت ایران ، به تابعیت ایران درآیند. 

* کلیه هزینه هادر هــر مــرحــلــه بصورت جداگانه و از طریق واریز به حساب سرکنسولگری و یا انتقال از کارت بانکی در محل نمایندگی پرداخت می گردد .

* کلیه مدارک به ایران ارسال و پس از حصول موافقت، مدارک درخواست صدور شناسنامه تنظیم و پس از اخذ هزینه مربوطه به مرکز ارسال خواهد شد.

 

 

اداره کل ارزیابی و نظارت

سامانه تایید اسناد کنسولی
برای تایید کلیه اسناد کنسولی و دانشجویی اعم از وکالتنامه ، گواهی امضا، تایید مدارک دانشجویی و پزشکی امکان پذیر است
سامانه روادید الکترونیکی
امکان دریافت روادید الکترونیک به صورت برخط در این سامانه تعبیه شده است
سامانه امور کنسولی و ایرانیان
در این سامانه فرم ها و راهنماهای کنسولی درج گردیده است
کليه حقوق اين سايت متعلق است به وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران